GAZETECİ

Gazeteci; toplumu yönlendiren kişileri, yaptığı başarılı işlerinden dolayı öven ve yaptığı yanlışlardan dolayı eleştiren kişidir.

Gazeteci; toplumdaki herkesin kişilik haklarını önemseyerek, toplumun iyiliğini, sağlığını, huzurunu ve mutluluğunu bozanları deşifre edendir.

Özet olarak Gazeteci; 5187 sayılı Basın Kanunu çerçevesinde insanların haber alma özgürlüğünü sağlamaya çalışan, güncel olaylar ve kişiler hakkında bilgi toplayıp tarafsız şekilde yayınlamaya özen gösteren ve bu anlamda kutsal sayılabilecek görev yapan kişidir.

Gazeteciler, bazen oldukça zor koşullar altında görevlerini yerine getirmeye çalışırlar. Görevlerini yaparken hakarete uğrayan, saldırıya maruz kalan, darp edilen ve hayatını kaybeden birçok gazeteci olmuştur. Türkiye'deki cezaevlerinde 2011 sonu itibariyle ne yazık ki yüze yakın tutuklu veya hükümlü gazeteci bulunmaktadır.

Gazetecilik mesleğini, büyük transfer ücretleri karşılığında yapan gazeteciler olduğu gibi, özellikle yerel basında hiçbir güvencesi olmadan, düşük ücret karşılığı amatörce, mesai mefhumu gözetmeden özenle yapmaya çalışan gazeteciler de vardır.

MAZLUMDER Trabzon Şubesi yönetim kurulu olarak; görevlerini yerine getirirken hayatını kaybeden gazetecilere Allah'tan rahmet ve mağfiret, bu onurlu görevi sürdürebilmek için mücadele veren tüm gazetecilere de sağlık dolu başarılı günler diliyoruz. Tüm gazetecilerin 10 Ocak "Gazeteciler Gününü" kutlarız. 10 Ocak 2012

MAZLUMDER Trabzon Şubesi

Yön. Kur. Adına