DİYANET YANLIŞTAN DÖNMELİDİR !

İlahiyat lisans, önlisans ve İHL mezunu olup KPSS sınavına girmiş ve Yeterlilik Belgesine sahip olup fahri öğreticilik için müracaat ettiği halde değişik nedenlerle "yer yok" denilerek dışlanan veya bu güne kadar öğreticilik yapamayan Kur'an Kursu öğreticisi adayları, bu kadrolar için başvuruda bulunamayacak.

Bu uygulama, kadro için yıllarca bekleyen liyakat sahibi kişilere karşı yapılan haksızlıktır, zulümdür, hukuksuzluktur, adaletsizliktir. "İnsan Haklarına" ters bir işlemdir. "Çalışma Hakkı" gaspıdır. Özellikle, Diyanette yapılacak bu uygulama asla kabul edilemez.

MAZLUMDER Trabzon Şubesi olarak, Diyanet İşleri Başkanlığının bu haksız ve hukuksuz durumu düzeltmesini ve adaletli alım için; geçmiş yıllarda Kur'an Kursu Öğreticiliği yapan öğreticilere de belli bir kontenjan verilmek suretiyle, Mezuniyeti, KPSS puanı ve Yeterlilik Belgesine göre imtihan sonucu Kur'an Kursu Öğreticisi alınmasını temenni ediyoruz. 04.01.2012

Mehmet ÇINAR

MAZLUMDER Trb.Şb.Bşk.