BİRLEŞMİŞ MİLLETLER BİTMİŞTİR!

Bugün Birleşmiş Milletler(BM) günüdür. Birleşmiş Milletler, 24 Ekim 1945 yılında dünyada özellikle barış ve huzuru sağlamak amacıyla kuruldu. Kuruluşunda 51 devletin üyesi olan BM bugün 193 üyeli bir örgüttür. Birleşmiş Milletler 15 ülkenin üyesi olduğu "Güvenlik Konseyi" tarafından yönetilir. Güvenlik Konseyinde yer alan ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve Çin Halk Cumhuriyeti 5 daimi üye olarak "VETO" hakkına sahiptir. Bu daimi üyelerden herhangi birinin alınacak kararı "veto" etmesi kararın çıkmasını engellemektedir.

Kurulduğundan bugüne Birleşmiş Milletler bu daimi üyelerin tekelinde kalmıştır. ABD'nin onaylamadığı hiçbir karar yürürlüğe girmemiştir. Bu nedenle, Birleşmiş Milletler kararları çok tartışmalara neden olmaktadır. Örneğin İsrail hakkında alınan 89 yaptırım kararı uygulama alanı bulamadığı halde Sudan ve İran hakkındaki yaptırımlar kabul edilerek uygulanmıştır. Bosna'da Birleşmiş Milletlerin oynadığı pasif tavır bilinmektedir. Irak'ta, Afganistan'da ve Filistin'de göstermelik görev yapmaktadır.

MAZLUMDER Trabzon Şubesi olarak, Birleşmiş Milletlerin(BM) yeniden yapılandırılarak "İnsan Haklarını" önceleyen, tüm üyelerin eşit oranda hak sahibi olduğu, dünyada barış ve huzura katkı sağlayacak etkin bir duruma getirilmesini istiyoruz. Bu vesileyle Van'daki depremde ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. 24 Ekim 2011

MAZLUMDER Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu adına

Mehmet ÇINAR